Recept: Pindakaassoep
#pindakaas #maardan #als #soep
GESCHREVEN DOOR:
Boy
LEESTIJD:
Ongeveer 5 minuten
GEPLAATST OP:
9 juni 2021
Zoveel leuke reacties op het recept voor pindakaasrepen, dan kan een tweede recept niet uitblijven natuurlijk. Wederom in samenwerking met Marieke van @Healthykitchenbym! Dit keer heb ik een heerlijke pindakaassoep voor jullie!
Het is een flink recept dit keer. En nee, je hoeft niet alles te gebruiken… Maar is wel lekker… Klaar voor? Komt ie!
Klaar zetten voor +/- 4 personen:
- 200 gram VanThuys pindakaas Zonder ellende (andere merken pindakaas werken niet…)
- 2 kipfilets
- 1,5 liter bouillon
- 1 ui
- 1 flinke tomaat
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika
- 100 gram taugé
- 1 lente-ui (bosui mag ook)
- 1 stengel verse citroengras
- 3 cm verse laos
- 2 cm verse gember
- +- 250 gram aan oosterse groente (denk aan: paksoi, prei, rode peper, witte kool, sojabonen…)
- 30 ml ketjap
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels wok-olie
Stappenplan:
- Schil de gember (met een lepel werkt altijd goed)
- Snipper de ui. Snij de tomaat in grove blokjes en snij de gember en knoflook juist fijn
- Pak een grote pan met een dikke bodem en zet deze op de warmtebron
- Verhit 2 eetlepels wok-olie in de pan en bak de ui, tomaat, gember, knoflook en sambal kort aan.
- Giet de 1,5 liter bouillon in de pan
- Voeg de 2 kipfilets in zijn geheel toe aan de pan.
- Kneus de verse citroen gras door hier met de platte kant van het mes op te slaan. Hierdoor komen de smaken beter vrij. Voeg de citroengras toe aan de pan.
- Voeg ook de laos toe aan de pan en breng het geheel ver volgens aan de kook.
- Laat de soep 30 tot 45 minuten pruttelen op laag vuur.
- Na 30 tot 45 minuten pruttelen haal je de kip uit de soep. Leg de kip apart op een bord en pluk de 2 filets uit elkaar met 2 vorken zodat je allemaal kleine “draadjes” krijgt.
- Snij de paprika aan blokjes en voeg dit samen met de taugé toe aan de pan.
- Zet een klein pannetje op het vuur en haal 2 soeplepels bouillon uit de grote pan. Voeg aan de kleine pan al roerend de pindakaas en ketjap toe zodat dit goed kan oplossen tot een glad mengsel.
- Haal de citroengras en laos uit de grote pan
- Voeg het pindakaas mengsel en de losse kip al roerend toe aan de soep en breng aan de kook.
- Je kan nu de soep eventueel nog op smaak brengen met sambal en ketjap.
- Serveer de soep in een diep bord en bestrooi met taugé en lente-ui (of bosui natuurlijk)
Tips:
- Het is ook erg lekker om deze soep met rijst en een gekookt ei te eten
- Vegetarisch? Geen probleem! Laat de kip weg en gebruik groente- of tuinkruidenbouillon
- Extra pit toevoegen? Top af met een verse rode peper en zet de sambal op tafel